Просветна комора Србије

Био-блог

Жељана Радојичић Лукић јеучитељица која свој позив доживљава као мисију. Тренутно је на докторским студијама и бави се научним истраживањима на тему образовног туризма. Аутор је концепта дечјег образовног центра „Чаробно село“, међународне манифестације „Дечји васкршњи сабор“, три програма стручног усавршавања и овогодишњи је добитник Светосавске награде. И то заслужено, јер досадашњи рад ове учитељице је заиста импресиван и тешко је набројати све што он обухвата у неколико реченица; аутор је већег броја научних, стручних  радова, уџбеника, креативних часова у бази знања Креативне школе и Дигиталног часа, сајта „Креативна чаролија“, али и иницијатор и косценариста дечје емисије на РТС-у. Повод за разговор са Жељаном био је недавно одржана Оснивачка скупштина Удружења Просветна комора Србије. Као што већ вероватно знате, иницијатива за покретање овог удружења, потекла је управо од Жељане. У улози новинара који је направио интервју, поново је био Методичар.

1. Шта је просветна комора?

Удружење „ПРОСВЕТНА…

View original post 1.255 more words

4 thoughts on “Просветна комора Србије

  • Хвала Вама на дивној објави 🙂 и Жељки на покретању иницијативе коју подржавам од почетка.
   Као један од оснивача удружења, верујем да нам је неопходна Просветна комора у којој ћемо преузети сопствену одговорност за решавање нагомиланих проблема у струци.

   • А чињеница јесте да их имамо много и да се нити један системски не решава. Изгледа да то само наставници могу да ураде, па је Комора свакако добар искорак у том правцу. Поздрав. 🙂

   • Слажем се са Вама 🙂
    Додала бих да то морају бити наставници из праксе, који се свакодневно суочавају са проблемима које треба решавати моментално и одговарајућим средствима, јер ми немамо предмете попут судија које можемо одложити у фиоку. Деца брзо расту и одлазе, а пропуштено време је ненадокнадиво.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s